Voor ouders

Tip 1; Eet gevarieerd.

Zorg er voor dat u en uw gezin altijd gevarieerd eten. Hierdoor krijgen jullie allemaal de voedingstoffen die je nodig hebt binnen.

 

Tip 2; Let op het type vet.

Zorg er voor dat u niet te veel verzadigd vet gebruikt. Dit betekent natuurlijk niet dat u en uw gezin helemaal geen vet meer mogen eten. Kies daarom voor producten met minder verzadigd vet en meer (goede) onverzadigde vetten.

 

Tip 3; Eet genoeg brood en aardappelen.

Aardappelen en brood zijn gezond voor onze voeding. Maar ook zilvervliesrijst, volkoren pasta en peulvruchten is een gezondere voeding.

 

Tip 4; Eet genoeg groenten en fruit

Zorg ervoor dat u en uw gezin genoeg groenten en fruit binnen krijgt. Dagelijks moet u en uw gezin 300 gram groenten en 2 stuks fruit eten.

 

Tip 5; Beweeg voldoende

Het is erg belangrijk dat u en uw gezin voldoende beweegt. Een gezond lichaamsgewicht zorgt ervoor dat je langer gezond leeft. Ga dus opzoek naar een sport dat uw kind / kinderen leuk vindt om te doen. Of ga op zoek naar een sport die leuk is om te doen als gezin. Zodat u elkaar kunt stimuleren om door te gaan!

 

Tip 6; Wees zuinig met zout

Veel mensen gebruiken te veel zout bij het eten. Ons lichaam heeft wel zout nodig maar dit is maar een klein beetje. Wanneer u het zout gebruikt voor de smaak kunt u ook kruiden of specerijen gebruiken om uw eten op smaak te brengen. Vaak is dit lekkerder als zout, maar zeker gezonder!

 

Tip 7; Drink veel

Ons lichaam heeft veel drinken nodig. Dagelijks hoort u en uw gezin anderhalve liter water te drinken. Maar dit gebeurt bij veel gezinnen niet. Dit is wel erg belangrijk! Pas vooral op met dranken zoals cola, sinas, etc. deze dranken bevatten heel veel suikers. Dit is niet goed voor ons lichaam.

 

Tip 8; Eet niet de hele dag door.

Er zijn 3 hoofdmaaltijden op een dag die erg belangrijk zijn voor een goede basis. Dit is het ontbijt, de lunch en het diner. Zorg er dan voor dat u en uw gezin voldoende eet en gezond. Zorg er ook voor dat je niet te vaak energierijke tussendoortjes eet. (snoepjes, koekjes, etc.)

 

Tip 9; Ga hygiënisch en veilig om met voedsel

Als u het voedsel opnieuw gaat opwarmen met u ontzettend voorzichtig zijn! Het is eigenlijk niet goed om het gekookte voedsel opnieuw op te warmen. Wanneer u aan het koken bent, was dan heel vaak je handen. Vermijd ook contact tussen rauw en bereid voedsel.

 

Tip 10; Kijk wat er op de verpakking staat

Wat er op de verpakking staat is heel erg belangrijk! Hierop kunt u alle informatie terug vinden die belangrijk is. De informatie die belangrijk is, is de houdbaarheid, ingrediënten en de voedingswaarden van het product.